Video: My workout routine

For omtrent en måned siden filmet jeg endelig mitt treningsprogram som på det tidspunktet jeg hadde holdt på med i ca. en måned (2 ganger/uke). Jeg hadde da spilt tennis aktivt i et halvt år og ville først og fremst få mer ut av spillet på banen. Med 1,61 på strømpelesten følte jeg meg som en lettvekter noen ganger, spesielt når jeg møtte de andre flinke tennis-jentene, som i tillegg hadde skillzene 🙂 Jeg ønsket rett og slett å bli sterkere.
Dessuten tenkte jeg at til tross for at jeg spilte tennis opptil fem ganger i uken, så bruker man stort sett de samme musklene – i hele kroppen riktignok – men på “samme måte” hver gang: Man løper, spurter, slår forhand, bakhand, serve, beveger føttene… Jeg ville passe på å få trent hele kroppen for å unngå overbelastning på de samme stedene.
Dette er utgangspunktet for mitt første treningsprogram noensinne
  • 27 år
  • likte å jogge
  • ikke trent noe særlig med vekter
  • spiller tennis fem ganger i uken.
Så var vi i gang: SPENST, STABILITET og STYRKE skulle mitt program fokusere på.
Øvelsene jeg fikk satt opp hadde jeg a l d r i kommet på selv.  Hehehe, husker da jeg skulle prøve bulgarske utfall, og jeg tenkte at dette går jo OK. Mens han: “Hmm, jeg ser at vi må jobbe med stabiliteten din.” Det var såpass, tydeligvis.
Eller da jeg skulle hoppe hekk “stående”. Tror aldri jeg har hoppet hekk før… Det stoppet helt opp i hodet, og etter å ha giret meg selv opp, klarte jeg 0,60 cm, med knærne sammen og en fot ut til hver side.
En av instruktørene viste meg hvordan det kunne (les: skulle) gjøres. Hun spratt som.. ja, som en liten sprettende kanin, som om ikke det var noen verdens ting, det å hoppe over. Skjønte jeg hadde en del å jobbe med…
Nå er jeg to og en halv måned inn i programmet. Og hopper 0,68cm. Og 0,76 🙂 🙂 Er jo så gøy å se fremgang! Med andre ord så merker jeg at programmet har hjulpet meg bli raskere på banen og sterkere i kjernemuskulaturen. Fantastisk!
Follow: