Mine tanker er min realitet

Tenkte at dette ville komme før eller siden: Som respons på at jeg skal delta i tennis-NM, ble jeg stilt et spørsmål: “Unnskyld at jeg spør, jeg pleier ikke å gjøre det, men hvor gammel er du?” Responsen kan tolkes på en positiv måte, for faktum er at jeg jo tok opp tennis sent i livet, som 27-åring; attpåtil har jeg som ambisjon å delta i NM i august  for første gang, etter kun halvannet år med tennisspill. Det er ganske crazy-bananas, et meget ambisiøst prosjekt. Som jeg i tillegg blottlegger for mine blogglesere.

Jeg har forsøkt fra da jeg startet å blogge igjen i år, i mitt “første” blogginnlegg, at jeg stiller meg veldig ydmyk til min ambisjon. Jeg er fullstendig klar over at jeg mangler ekstremt mye kamperfaring, tenniserfaring generelt, mentale utfordringer som en venner seg til etter hvert som man får deltatt i flere og flere turneringer. Jeg er fullstendig klar over min alder (straks 29 år), min fysiske bakgrunn (eller rettere sagt, mangelen på den), min begrenset kompetanse tennisteknisk, og den svært store utfordringen med å få den korte tiden frem til august til å strekke til  til både jobb, trening, tenniskamper, tennistrening, bloggingen om nettopp kampen mot NM, kjæreste, pluss pluss pluss. Jeg har stor respekt for alle tennis-jenter som har brukt utallige timer på tennisbanen, fra en ung alder. Jeg har stor respekt for all kampmotstand jeg kommer til å møte underveis. Jeg aner ikke hva jeg går til for å være helt ærlig: Jeg venter svar fra Norges Tennisforbund om hvordan “opplegget” er, når kampene spilles og slike ting. Senest i går fant jeg ut at jeg skal høyst sannsynligvis skal spille kvalifiseringskamper – vinner man disse, kommer man inn på hovedtablået. Mine forventninger til hva jeg klarer å prestere fra nå av er null komma niks. Så langt har jeg “aldri” (i løpet av 1 og 1/2 år) kommet. Jeg vet bare én ting: Det blir BEINTØFT! Hvorfor? Jo, fordi alle jeg møter fra nå av er svært, svært, svært, svært flinke tennisspillere. Lar jeg all denne viten om hvor knust jeg kommer til å bli på tennisbanen (og innvendig i sjelen) ta fullstendig over mine tanker, ja, så er det nettopp det som vil skje. Mine tanker er min realitet.

If you think you can, or you think you can´t – either way, you´re right – Henry Ford

Men hva skal jeg gjøre? Gi opp ambisjonen om å bli bedre i tennis på grunn av tanken viten om at jeg kommer til å bli så innigranskauen knust? Gi opp ambisjonen om å bli bedre fordi jeg er veldig redd for alt som kommer til å skje fremover mot august? Ligge på sofaen, finne på andre ting å gjøre, ta til takke med å ha vunnet tre mesterskap? Mitt svar er: Nei, jeg elsker tennis, og jeg vil se hvor flink jeg kan bli med mine egne ressurser og den bakgrunnen jeg har. Jeg VIL utfordre meg selv. Jeg får ekstremt mye påfyll av energi og pågangsmot av å ha støtten fra mine nærmeste og fra mine sponsorer (tenk at “lille” meg har sponsorer!!). Fanden heller, gi nå gass, sier jeg! Spill i vei! Jeg vil klarere mine mål med ambisjonen om å delta i tennis-NM for første gang:

  • Forvente ingenting. Dersom jeg vinner én kvalifiseringskamp, er jeg verdens lykkeligste. Det er mitt eneste målbare mål mot NM.
  • Trene tennis, styrke, og det mentale iherdig, ha det kjempegøy med det og suge til meg all lærdom underveis.
  • Jeg vil drive en inspirerende blogg på veien for de som er interessert i å lese om veien mot NM.

Jeg er takknemlig for hver opplevelse. Alt annet positivt som eventuelt oppstår som følge av mitt prosjekt, er en personlig seier. Dette bringer meg til det jeg skal gjøre nå på lørdag, nemlig delta i turnering A+B i Sandefjord. Du spiller ca. kl. 11, har jeg fått mail om fra økonomisjefen i tennisklubben der. Jeg deltok på samme turnering i fjor, ca. samme tid på året, tror jeg. Kampene ble spilt ute. Det gjør de nå også – jeg har nesten ikke spilt på grus. Første kamp jeg spilte var mot en knallflink en, bane 1, rett foran tribunen. Jeg prøvde, men tapte alle game, var dermed ut av A-cupen. Tapte også i B-cupen, etter en jevn andre sett, hvor jeg ikke klarte å ta tiebreak (opptil 7 poeng) i mål. Jeg bladde tilbake på Facebook og så hva jeg hadde skrevet:

 

Christina-Mihaela-Svelvik-tennisSamme sted, ett år etter. Om jeg er nervøs? Uuuumm, yeah! Klarer jeg å ta en kamp denne gangen? Om ikke i A-cupen, så i B-cupen. Jeg vet ikke. Men i år er utgangspunktet en annen. Jeg har fått mer tennis- og kamperfaring, jeg er forhåpentligvis sprekere, og jeg skal tenke annerledes enn jeg vanligvis gjør:

  • Jeg skal være avslappet, men fokusert, ha selvtillit og tro, energisk, fleksibel – og stolt over hvor jeg er
  • Positive affirmasjoner
  • Jeg gjør ikke feil. Feilene er heller viktig lærdom til videre. De forteller meg hva jeg kan forbedre.

Dette hadde jeg nok ikke tenkt, hadde det ikke vært for min første coaching-samtale med en av mine sponsorer, Linda Øygarden, fra NOCNA Sørlandet. Jeg opplevde nesten det sammen under dameturneringen i Kristiansand for noen uker siden. Jeg opplevde samme “angst”/panikkfølelser i forkant av første kamp som jeg vanligvis gjør, klarte å komme meg opp fra å ligge under, tapte så så det suste andre sett. Dermed var jeg ute av A-cupen, men gikk til topps i B-cupen. Jeg spilte meg i form i løpet av dagen, og hadde det best da jeg spilte min fjerde kamp for dagen, finalen i B-cup. Den følelsen skal jeg prøve å ta med meg til Sandefjord til lørdag.

Jeg skal gjøre så godt jeg kan.

Christina-Mihaela-Kristiansand-dameturnering-2Christina-Mihaela-Kristiansand-dameturnering-3

Det var en nervepirrende, men kjempegøy uformell tennisturnering da Kristiansand Tennisklubb inviterte alle damer som ville delta. Det var utrolig hyggelig atmosfære (vi kom jo virkelig til dekket bord, med hjemmelagde kaker, kaffe og kiosk betjent av en kjempesøt butikksjef) 🙂

 

Unnskyld meg, men hehe, hvordan ER det at jeg går for å ta imot min premie i den andre videoen? Kunne jeg ha tatt mindre steg, liksom? 😀

 

 

Christina-Mihaela-Kristiansand-dameturnering-5Christina-Mihaela-Kristiansand-dameturnering-6Christina-Mihaela-Kristiansand-dameturnering-4

Det var helt fantastisk å se flere av våre veldig flinke unge tennistalenter på jentesiden som deltok fra Arendal Tennisklubb! Heia heia! Bra jobbet!! Nervene mine var på bunn helt fra begynnelsen, jeg spilte meg heldigvis opp i bedre form mot slutten av dagen. Da hadde jeg fått spilt fire kamper. Bra kamptrening! Mer om kampene som ble spilt finner du på Fevennen.no sin blogg. Herlig omtale  🙂 🙂 For deg som er interessert i tennis, ville jeg absolutt anbefalt deg å ta en titt på hotshots videoen fra damefinalen A-cup:

 

 

Follow: