Testvinner fra Adidas: Energy Boost 2

Christina Mihaela Tennis lopetest Atletica 8IMG_8477JRIMG_8473JRChristina Mihaela Tennis lopetest Atletica 6Christina Mihaela Tennis lopetest Atletica 5Christina Mihaela Tennis lopetest Atletica 9

Foto: Håvard Stiansen

Da jeg for kort tid tilbake ble kontaktet og spurt om jeg var interessert i å lage et blogginnlegg om en ny skomodell fra Adidas, var jeg ikke vond om å be. På tennisbanen bruker jeg som oftest tennisklær fra Nike ettersom jeg syns disse har best passform og er av mest behagelig materiale. Men favorittskoene både på tennisbanen og når jeg trener eller løper, er fra Adidas.

I tennissammenheng opplever jeg skoene fra Adidas som mer støttende rundt anklene, noe som igjen gir meg god stabilitet når jeg hele tiden skal være “på tærne”, klar for å spurte. Det er noe med sålen på en Adidas-sko i løps- og treningssammenheng. De er hverken for tynne eller for tykke, så de er veldig behagelige idet man tråkker ned, og da særlig over lengre tid.

OBS: Skoene jeg har på meg på  bildene, er ikke Energy Boost 2-modellen. Disse har jeg hatt i snart to år (oops..), og er godt brukt/småskitne. Skal ikke forveksles med Enery Boost 2 🙂

Men både tennis- og treningsskoene er det på høytid å bytte ut. En god huskeregel er å bytte løpesko hvert år, sier ekspertene, så da står dette snarest mulig for tur for meg.

Det er jo en masse fysikk som ligger bak funksjonalitet og design av en ny type løpesko. Lanseringen hos den nye løpeskoen fra Adidas, Energy Boost 2 er, som navnet tilsier, oppfølgeren av testvinneren Energy Boost. Med sin revolusjonerende mellomsåle, ble den av magasinet Runner´s World kåret til beste “nykommer” våren 2013.

Adidas Energy Boost 2 Christina Mihaela

Boost mellomsålen er laget av tusenvis av små energirike kapsler av TPU, og ikke EVA, som benyttes i de fleste andre mellomsåler. De to største fordelene med Boost teknologien, kontra EVA, er at sålen gir en meget god fjæring, og at sålen beholder sine egenskaper ved høye og lave temperaturer.

Runner’s World har testet fjæringen til 800 par løpesko i sin lab, det vil si hvor mye energi skoen gir deg tilbake i frasparket. Energy Boost feier all motstand av banen, og er den skoen med best fjæring de har testet.

De testet også sålen i forskjellige temperaturer, og Energy Boost sålen beholdt egenskapene sine merkbart bedre, enn det sko med standard EVA gjorde under kalde og varme temperaturer. – XXL All sports united, som har skoen inne til kr. 1 249,-

Sjekk ut video av Runner´s World-omtalen av Adidas Energy Boost

Åh, med et sånt skumunderlag, kan jeg bare forestille meg hvor behagelige skoene er å løpe i! Fargene er heller ikke noe å si på, Adidas Energy Boost 2 finnes i både blått og “kirsebær”. Gjett om denne modellen står på min ønskeliste! 🙂

Sjekk ut Adidas-videoen for en god visuell forklaring av teknologien bak skoen:

Annonse 

Follow: