5 tennis-ting jeg må forbedre

1. Serve

Her må egentlig mye endres, ettersom jeg server med spinn, og får derfor ikke så mye fart på serven. Ladeposisjonen må endres med rackert-skulderen mye lavere ned, albu må opp mot himmelen i det jeg slår, og jeg må lære å PRONERE rackert- håndledd og arm, for å treffe rett på ballen!!!


 

2. Fokusere på oppgaven, ikke stresse mellom slag

Blitt mye flinkere på dette enn jeg var før, jeg må fortsette å øve.

 


 

3. Spille forover, ikke oppover

Jeg mister en del kraft og fart på ballen ved å spille med toppspinn, og jeg bruker mye mer energi på å slå med toppspinn enn med flat rackert. Samtidig minsker et slikt slag sjansen for å treffe nett eller å slå ballen ut, og det “kjøper” meg litt tid i forhold til plassering på banen. Men jeg kan bli flinkere på å ha lengde på ballen!

 


 

4. Endre rytmen på ballvekslingen

Slå ballen tidligere og bli flinkere på slice og drop shot på forehand og backhand. Er ekstremt dårlig på alt dette. Men, å ha slike slag i mitt repertoar hadde vært til stor hjelp for at jeg skal kunne endre rytmen midt i en ballveksling, eller gjøre det vanskeligere for motstanderen å lese hvilket slag jeg kommer til å slå.

 


 

5. Spille aggresivt, men ha det gøy!

Å ville spille agressivt og å ville vinne, faller meg naturlig. Å huske å ha det gøy, lekent, underveis i spillet, må jeg minne meg selv om å gjøre. Det har hendt at nettopp det gjorde at jeg mistet fokuset og kjempe-viljen. Likevel er det viktig å huske hvorfor jeg spiller tennis: Fordi jeg syns det er knallgøy og vil forbedre meg! Å vinne betyr ekstremt mye for meg, men jeg lærer at å tape eller å gjøre feilslag, er noe jeg burde ta til meg som en gave. Fordi slike ting, som konstruktiv kritikk og feedback, gir meg verdifull informasjon om hva jeg må forbedre og endre til senere. Det forteller meg hva jeg kan bli bedre på (med referanse til en av mine coaching-samtaler med Linda Øygarden i NOCNA). Her trodde jeg at Håvard-kjæresten skulle ta bilde mens vi byttet side, men han filmet. Sååå småkleint å finne ut av det etter du har holdt posituren en liten stund… 😀

 

Location: Svelvik Tennisklubb

Follow: