Sunn frokost med TINE melk

For meg som trener 5 – 6 ganger i uken, både styrketrening, kondisjon og tennis, er det veldig viktig å passe på at jeg får i meg nok næring.

Jeg trener mye, jeg spiser mye. Det går gjerne i proteiner, sakte karbohydrater, sunt fett, frukt og grønt, egentlig mye sunn mat. Spesielt obs er jeg på å få i meg mye proteiner i løpet av en dag, da jeg gjerne vil ha en sterk kropp i hverdagen og til tennisen.

Da jeg nylig ble spurt om jeg ville skrive et blogginnlegg om en reklamekampanje for TINE melk, svarte jeg ja. For det første syns jeg videoen er kul! Jøssemalla, for et ski-triks, liksom! Hehehe, legg merke til røntgen-bildet på slutten også, morsomt! Det er i det hele tatt sporty gjort av TINE melk å slå seg sammen med landlagskjører i friski Aleksander Aurdal, som er han dere ser trikse i videoen. For det andre, taler jeg gjerne for å drikke melk og ha et sunt, proteinrikt kosthold i hverdagen.

Det å spise riktig og være kvikk, det trenger jeg for å være skjerpet – Aleksander Aurdal

Videokampanjen handler om å spise riktig og hvor viktig det er å ha et sunt kosthold for å kunne yte sitt aller beste, og da med fokus på at TINE melk jo styrker kroppen. Melk er en naturlig næringsrik råvare som bidrar til at vi får i oss flere viktige næringsstoffer som proteiner (som er kroppens byggesteiner, særlig i forhold til vekst og vedlikehold av muskler og skjelett) og kalsium (som er en viktig byggestein i skjelettet).

I reklamefilmen er det vist ekstra lett-versjonen, som også inneholder ekstra D-vitamin, som hjelper kroppen med å ta opp kalsium fra mat og drikke. Jeg foretrekker denne varianten da den også er noe “lettere” på smaken enn de andre.

Har dere hørt om tre om dagen? Jeg leste på TINE melk sin nettside at tre porsjoner meieriprodukter om dagen er optimalt. Da får man et bra tilskudd av melkens næringsstoffer og samtidig plass til andre matvarer i et sunt kosthold. Eksempel på tre porsjoner meieriprodukter om dagen er:

  • Et glass melk
  • En yoghurt
  • En brødskive med ost

Andre nøkkelråd for et sunt kosthold, hva man bør  spise før og etter trening, under et svangerskap og mye mer (mat)nyttig informasjon kan dere lese om på tine.no/helse

Jeg elsker mat, og noe av det beste jeg vet, som jeg har begynt stort sett hver ukedag med det siste året, er havregryn. Vanligvis lager jeg den med vann, men noen ganger har jeg i melk (det går fint an å blande både vann og melk i havregryn, for øvrig). Når jeg lager den med melk, syns jeg at det holder på metthetsfølelsen nooooe lengre (men ikke lengre enn to timer, da jeg stort sett spiser annenhver time, noe større “mellomrom” på kveldene).

I havregrynen tilsetter jeg en “scoop” sjokolade proteinpulver, det viktigste er for smakens skyld. Fast “inventar” er også et eple, kanelpulver og mandler eller hasselnøtter. Frokost for helter, sier nå jeg, den er superdigg!!

Tenkte jeg skulle vise fremgangsmåten på havrgryn-kombinasjonen som jeg foretrekker til frokost – men ønsker du å prøve på dette selv, kan du gjerne legge til det du liker aller best av frukt for eksempel, og nøtter! Du kan droppe både kanelpulveret (men den gjør at det lukter jul hver morgen!) og proteinpulveret. Jeg har ikke fått det med på bildet, men jeg pleier alltid å ha en kopp kaffe før frokost. Er du også en kaffe-person, må du jo bare ha det til frokosten eller etter 🙂 Nam!!

Christina-Mihaela-Carare-Tine-melk-sunt-kosthold-havregryn-frukt-mandler-bær-biola-6_tekst Christina-Mihaela-Carare-Tine-melk-sunt-kosthold-havregryn-frukt-mandler-bær-biola-61 Christina-Mihaela-Carare-Tine-melk-sunt-kosthold-havregryn-frukt-mandler-bær-biola-27-2 Christina-Mihaela-Carare-Tine-melk-sunt-kosthold-havregryn-frukt-mandler-bær-biola-31-2 Christina-Mihaela-Carare-Tine-melk-sunt-kosthold-havregryn-frukt-mandler-bær-biola-41

Slik gjør jeg det:

  • Fyller en halv kopp med havregryn, heller i en kjele
  • Fyller en “scoop” med sjokolade proteinpulver, heller over havregrynen i kjelen
  • Fyller fullt opp koppen som jeg brukte til å måle havregryn med melk og/eller vann
  • Visper sammen og lar varmes på svak varme i 5 minutter
  • Kutter eple og mandler i biter, bær er klare
  • Jeg heller sjokolade-havregrynen i en skål og heller over kuttet frukt, nøtter, bær og kanelpulver (prøv gjerne med mandelflak også eller banan! Supergodt, men jeg hadde ikke hatt plass til alt som jeg kunne tenkt meg oppå havregrynen dersom jeg skulle ha valgt alt, hehe!)
  • Nyyyyyter en stille morgenstund med varm og supersunn frokost sammen med et glass Biola og en kopp kaffe

Christina-Mihaela-Carare-Tine-melk-sunt-kosthold-havregryn-frukt-mandler-bær-biola-81Christina-Mihaela-Carare-Tine-melk-sunt-kosthold-havregryn-frukt-mandler-bær-biola-91Christina-Mihaela-Carare-Tine-melk-sunt-kosthold-havregryn-frukt-mandler-bær-biola-101Christina-Mihaela-Carare-Tine-melk-sunt-kosthold-havregryn-frukt-mandler-bær-biola-111Christina-Mihaela-Carare-Tine-melk-sunt-kosthold-havregryn-frukt-mandler-bær-biola-121Christina-Mihaela-Carare-Tine-melk-sunt-kosthold-havregryn-frukt-mandler-bær-biola-71Christina-Mihaela-Carare-Tine-melk-sunt-kosthold-havregryn-frukt-mandler-bær-biola-131Christina-Mihaela-Carare-Tine-melk-sunt-kosthold-havregryn-frukt-mandler-bær-biola-151Christina-Mihaela-Carare-Tine-melk-sunt-kosthold-havregryn-frukt-mandler-bær-biola-161Christina-Mihaela-Carare-Tine-melk-sunt-kosthold-havregryn-frukt-mandler-bær-biola-171

Christina Mihaela Carare tine melkChristina-Mihaela-Carare-Tine-melk-sunt-kosthold-havregryn-frukt-mandler-bær-biola-241Christina-Mihaela-Carare-Tine-melk-sunt-kosthold-havregryn-frukt-mandler-bær-biola-251

Ønsker dere alle en sporty og sunn uke videre! Drikk melk! 🙂

 

Follow: