Pressemelding: Rekruttert til internasjonal tennisturnering

Christina Mihaela Carare sa opp jobben for å gjøre tennisdrømmen til et levebrød. Ambisjonen om å etablere Norges nye supplerende tennisportal har vekket oppmerksomhet også utenfor landegrensene.

– Jeg ønsker ikke å utkonkurrere noen aktører, men heller bidra til en fortsatt positiv utvikling for tennissporten i Norge, sier tennistrener og tennisspiller i Arendal Tennisklubb, Christina Mihaela Carare (30) om målet med tennisportalen.

Christina er for tiden i en planleggingsfase hvor hun jobber med forretningsmodellen, undersøker potensielle samarbeidspartnere, planlegger nettstruktur og innhold. Hun henter inspirasjon fra og er i dialog med både norske og internasjonale aktører innen tennis- og treningsbransjen.

Det var slik hun kom i kontakt med sportsevent- og arrangementsansvarlig i Northern Vision, Anders Borg. Anders jobber også som turneringspresident og grunnlegger av Liverpool Hope University International Tennis Tournament, Europas lengstlevende og største internasjonale oppvisningsevent innen tennis.

Anders har siden oppstarten av turneringen i 2002 introdusert publikum til tennisspirer som utmerket seg i ung alder, som Andy Murray, Caroline Wozniacki og Eugenie Bouchard – og som senere gikk til topps i verdenssjiktet.

Turneringen har også huset verdensenere og tennisveteraner som John McEnroe, Marion Bartoli og Virginia Wade.

– Selv med nøye planlegging, kan jeg som nyetablert gründer ikke forutsi hva som ligger rundt hjørnet av muligheter og utfordringer. Dette blir veldig spennende, jeg gleder meg enormt mye, sier Christina.

 

Økende interesse
Medlemsoversikten fra Norges Tennisforbund for 2014 viser at det er 25 733 tennisspillere i Norge, fordelt på 142 klubber. Langt fra alle som spiller tennis er imidlertid medlemmer i klubbene. Undersøkelser gjennomført på vegne av Norges idrettsforbund indikerer at antallet aktive tennisspillere kan være minst tre ganger så høyt som medlemstallene viser, ettersom ikke alle som spiller tennis er medlemmer i tennisforbundet.

Norges Tennisforbund foretok på sin side i 2011 også beregninger som viser at kapasiteten ved klubbenes anlegg kan ta imot – og gi et godt tilbud til over 50 000 personer dersom anleggene brukes optimalt.

– Disse tallene tilsier at det er et enormt vekstpotensiale for antall tennisspillere i Norge, på alle nivåer. Forbundet og tennisklubbene har som mål å ta godt vare på alle medlemmer og stadig søke etter å utvikle seg til det bedre. Min visjon er at den nye portalen skal være et supplement, en forsterking, til den jobben de gjør, ved å gi tennisinteresserte tilgang til informativ og underholdende tennisrelatert informasjon online. Tennisportalen har som mål å være et samlested for tennisspillere og tennisklubber i Norge, forteller Christina.

Christinas mål er å bidra til å fortsette å utvikle tennis i en positiv retning i Norge, spre tennisglede og oppfordre til en aktiv og sosial livsstil:

– Jeg mener tennisportalen kan være et godt redskap for å bringe klubber og tennisspillere “nærmere” hverandre. Klubbutvekslinger og samarbeid klubber seg imellom er noe som kan heve både kompetanse og aktivitetsnivå i Norge. For tennisspillere vil det være en arena å samles og dyrke interessen, utenfor tennisbanen, sier Christina.

Bidra til utvikling
Tennis har blitt en livsstil for Christina. Hun begynte å spille tennis aktivt i Arendal Tennisklubb for knapt tre år siden – da hun var 27 – i en alder der svært mange kvinnelige tennisspillere velger å legge racketen på hyllen. Etter tre mesterskapstitler vokste både ambisjonen om å bli en bedre tennisspiller – og å starte Norges nye tennisportal.

– Norges Tennisforbund har siden etableringen i 1909 vært et samlende organ for tennis-Norge. Forbundet gjør allerede en god jobb på tennis.no og fungerer synlig online for alle tennisinteresserte. Mitt mål er å lage en supplerende portal til eksisterende norske tennisrelaterte nettsteder, med hovedfokus på tjenester og funksjoner til nytte for tennisklubber og tennisspillere, sier Christina og legger til:

– Jeg har ennå en lang vei å gå, men dette har jeg troen på. Det tar tid å samle “alle” tråder, men jeg gir meg ikke før jeg har undersøkt alle muligheter for å muliggjøre drømmen.

I mars i år var hennes valg om å si opp jobben som prosjektleder for å følge drømmen om å gjøre tennis til et levebrød forsidesak i Agderposten.

– Timingen kjentes veldig riktig for meg å satse, sier Christina, som opprinnelig er fra Romania men som har bodd i Norge siden hun var 13.

Ildsjel roser
Undersøkelser som Christina har gjort blant norske tennisspillere viser blant annet at de gjerne vil ha bedre tilbud (priser, utvalg, informasjon) hva gjelder tennisutstyr, samt informasjon om tennisrelatert trening, teknikktips, ernæringstips, mental coaching.

– Jeg har så mange tanker og ideer, basert på undersøkelsene og egen erfaring, at det ofte svimler for meg, sier tennis-gründeren med et smil.

– Jeg mener at det mye jeg kan bidra positivt med, i tett samarbeid med profesjonelle idrettsrelaterte aktører innen de ulike feltene. På denne måten vil jeg gjøre det lettere for den enkelte tennisspiller, nybegynner som hobbyspiller, å finne råd, veiledning, inspirasjon og underholdning på ett sted, forklarer Christina.

Ambisjonen og visjonen har blitt lagt merke til innad i tennismiljøet. Blant annet har tennisveteran, æresmedlem og ærestrener i Arenal Tennisklubb gjennom 23 år, Milan Knezevic, bare rosende ord å si om Christina og hennes initiativ.

– Dette er en fin ting å gjøre for tennis-Norge. Det er alltid rom for forbedring, og plass for en som vil hjelpe til å utvikle tennis i positiv retning. Jeg tror mange kommer til å være fornøyde med å få et supplerende tilbud online, forteller Milan.

Med tenniserfaring som strekker seg gjennom en karriere på over 40 år, har Knezevic vært tett på de positive endringene som sporten har gjennomgått i Norge – og ser samtidig rom for forbedring.

Økende medlemsstatistikk, økende aktivitet blant de aller yngste og bedre resultater for norske tennisspillere som spiller internasjonalt enn Norge har sett på mange år forteller at norsk tennis er inne i en positiv utvikling. Norges Tennisforbund har i tillegg gjennom de siste årene etablert nye og svært populære konsepter for de aller minste, og gjennomført omfattende prosjekter knyttet til trenerutdannelse, anleggsutvikling, tennisskole og toppsatsingsprogrammer.

Knezevic understreker imidlertid det han ser som en økende tendens i tennisverdenen som et kommende problem:

– Erfaringen jeg har med tenniskolleger fra nasjoner som Tyskland, og etter å selv ha spilt der, er at tennisinteressen flyttes fra storbyer over til småbyer. Dette er et problem som snart skal banke også på dører i Norge, forteller Knezevic.

Det er et stort vekstpotensiale for tennis i småbyer, og tiltak må iverksettes for å muliggjøre dette:

– Det må bygges flere idrettsanlegg som har rom også for tennis, slik at flere kan spille, sier Knezevic.

Med for eksempel avsatt plass til tre tennisbaner i planleggingen av den enkelte idrettshall i småbyer, vil “mer enn nok” av innbyggerne der få muligheten til å lære seg å spille tennis og dyrke interessen, sier Milan.

– Jeg hadde selv en gang opptil 18 barn på én tennisbane, og jeg hadde rett og slett ikke plass for å kunne ta opp flere i tennisskolen den timen – og etterspørselen var jo der, sier Milan angående tennisanlegget på Sør Amfi i Arendal – som i følge Marit Breivik er en hall som kan konkurrere med de fineste hallen i verden.

Tennissporten vil på den måten også forsterkes som en sport som kan spilles året rundt. Skal nye idrettsanlegg og tennisanlegg bygges i tilknytning til skoler, bør disse imidlertid holde åpent også i skoleferier, understreker Milan.

Christina var selv en av Milans elever, en kort periode før hun flyttet bopel. Om tennigründeren sier han følgende:

– Christina er en ung dame med bein i nesa, energirik, har en stå-på-vilje og en egen evne til å tenke utradisjonelt og stort. Hun er ikke redd for å hente inspirasjon utenfor landegrensene. Jeg har sto tro på henne og visjonen for en tennisportal rettet mot den enkelte tennisspilleren og mot den som søker en aktiv og morsom livsstil, sier Milan.

Tennis, sponsorer og PR

Fra 1. – 22. juni skal Christina bistå Anders og hans team i i forkant av og under Liverpool Hope University International Tennis Tournament. Primært skal hun jobbe tett med turneringens kommunikasjonskanaler som nettside og nyhetsbrev, samt deres tilstedeværelse på sosiale medier.

– Dette oppholdet vil gi meg veldig god erfaring når det gjelder å snakke med offentlige, private og kommersielle instanser og jobbe tett med aktiviteter knyttet til sponsorer og aktivisering av sponsorships. Jeg gleder meg til å være hands-on i veldig mange organisatoriske aspekter av turneringen!

– Det blir kjempespennende, lærerikt og gøy! Jeg takker Anders veldig mye for denne muligheten. Jeg gleder meg til å lære av Anders og hans team, og kjenne på det pulserende (tennis)livet som hører med i en slik internasjonal turnering. Jeg gleder meg også til å ta med meg impulsene over til tennis-Norge og i arbeidet med tennisportalen, sier Christina.

Flere tennisnavn

Liverpool Hope University International Tennis Tournament har siden oppstarten vært for mange av spillerne en viktig anledning for oppvarming på gressbane i forberedelsene mot Wimbedon.

I år deltar iranske superstjerne og trickster Mansour Bahrami og tre ganger Grand Slam-vinner i double Peter McNamara.

Under en pressekonferanse nylig ble det avduket at nr. 74 i verden, Aljaz Bedene, har valgt å delta i turneringen. Dette til tross for at tradisjonen for topp 100 ATP-spillerne er å spille hos Queen´s Club i London for å forberede seg til Wimbledon.

25-åringen fra Slovenia fikk nylig innvilget britisk statsborgerskap. Bedene er nå nr. 2 i Storbritannia, kun passert i herrerankingen av Andy Murray.

– Jeg er veldig glad for at jeg spiller i Liverpool i år. Det er en slik berømt by, og å få muligheten til å personlig vise tennisfans fra hele verden mine evner, er veldig viktig for meg, sier Bedene i en pressemelding.

Les mer: Disse deltar i Liverpool Hope University International Tennis Tournament 2015

Fakta

Liverpool Hope University International Tennis Tournament

– Turneringen feirer sitt 14. år i 2015
– Siden 2002 har turneringen brakt på banen tennislegender som – John McEnroe, Marion Bartoli, David Ferrer og Greg Rusedski
– Turneringen har også huset tennisspirer på veien mot verdenstoppen, som Caroline Wozniacki, Laura Robson og Eugenie Bouchard
– 2015 vil være andre år som turneringen avholdes på Liverpool Cricket Club
– Billetter koster fra kr. 200 og er kan kjøpes hos www.ticketquarter.co.uk, www.ticketmaster.co.uk and www.liverpooltennis.co.uk
– Turneringsponsorer inkluderer Liverpool Hope University, Merseyrail, BMW Williams, Hilton Liverpool, Crabbies, Medicash, Mazars, Liverpool City Council, Kenyon Fraser, e-blueprint, Northern Vision, the LTA and Liverpool Vision

Følg med på Facebook. Twitter og Instagram for siste oppdateringer fra turneringen.

Follow: