50 spørsmål + gründerinvesteringer

1. Hvor gammel er du om 5 år?

35 år! Wææ! For en som lider av “voksesmerter” (les: Peter Pan-syndromet) er dette en småskummel tanke! Men det er bedre enn alternativet. Huff, så mørkt dette ble da…

 

2. Hvem har du vært sammen med i minst to timer i dag?

Pappaen til kjæresten min, Håvard, fordi jeg har kjøpt meg “ny” bil!!! Som nyetablert gründer, har det allerede gått to måneder uten inntekt. Siden jeg takket for meg som prosjektleder har jeg hatt en plan, og vet hvor lenge jeg kan “klare meg” – uten at denne “siste fristen” er noe krise. Men jeg må tenke langsiktig og fornuftig. Jeg må passe ekstra godt på økonomien, og forsøke å spare der jeg kan.

 

1Q0J2148Min første bil (som var bare min): Mercedes SLK 200 kompressor med AMG-styling <3

 

Akkurat nå kjører jeg en rød lekkerbisk av en Peugeot Cabriolet 307 CC, en bil som jeg har likt så godt så lenge jeg kan huske. Da jeg skulle selge min strøkne Mercedes SLK 200 AMG (også da for å spare penger), ville jeg gjerne finne enda en cabriolet. Det er noe med følelsen en får en varm sommerdag av å kjøre med taket nede, musikken på full guffe, håret flagrende løst i vinden… Det er en slags frihetsfølelse…. Flaksen min gjorde at jeg fant nettopp bilen som jeg hadde likt så godt i mange år. Og i en lekker rød lak, med sorte skinnseter og i veldig god stand. Jeg var solgt – og det ble den også, til moi 😀 😀

 IMG_2390Snart til salg: Peugeot 307 CC 2007  modell <3

 

Min nye baby er fremdeles en fin Peugeot, men stasjonsvogn (5 dører, 5 seter, stor bil) og 2004 modell. Cabriolet-taket har jeg erstattet med noe jeg ikke har hatt før, nemlig panorama-tak. For summen som jeg betalte for denne får jeg veldig mye bil for pengene. Innvendig trenger den en grundig, grundig rens, og noen smådeler må byttes. Men dette føles likevel som en “meg” bil, og jeg liker å kjøre den, så jeg føler ikke at jeg lider noen nød, so to speak.

For min del er bil mye mer enn et transportmiddel for å komme seg fra A til B. Jeg er veldig glad i bil og vet hva jeg liker og ikke liker. Jeg så forbi mange andre gode tilbud, rett og slett fordi de ikke var riktig bil for meg. Den må kjennes riktig for hva jeg ser etter 🙂 Ikke kravstor nei! Hehe!

Men seriøst, jeg hadde en magefølelse på at jeg KAN klare å finne noe bra til prisklassen jeg så etter. Planen er å ha denne bilen i ett, kanskje to år – og kanskje oppgradere igjen etter det 🙂 🙂 Men jeg klager ikke! Se på den:

 

Christina Mihalea Carare Peugeot 307 SW 2004 Modell“Gründer-bilen”: Peugeot 307 SW 2004 Modell <3

3. Hvor høy er du?

1,61 cm.

 

4. Hvilken film så du sist?

Taken 3, da jeg og Håvard bestemte oss for å innlede påskeferien med å “overnatte” i stua 😀 Vi pakket oss inn i dyne, spiste godteri, så på film og sovnet 🙂

 

5. Hvem ringte du sist?

Min store søster <3

 

6. Hvem ringte deg sist?

Forsikringsselskapet, for at jeg skulle få hjelp til å fylle ut et idrettskadeskjema.

 

7. Hva stod det på den siste sms’en du fikk?

Epostadressen til han som jeg nettopp kjøpte min aller første Mac noensinne av! 🙂 🙂 🙂 Jeg er så fantastisk glad for dette! Håvard hjalp meg med å finne den riktige modellen, i den riktige prisklassen, samtidig ville jeg ha den asap, slik at jeg kan ha den med meg nå som jeg drar på cruise med mamma (!!!) på mandag. Dessuten ville jeg veldig gjerne ha en laptop (les: Mac) til jobbsammenheng. Sammen med den “nye” bilen: Dobbel wiiii!!!

 

Christina Mihaela Carare Macbook Pro 2011 1 “Gründer-Macen”: Macbook Pro i5 2011 Modell <3

 

8. Foretrekker du å ringe eller sende sms?

Det kommer an på hva som skal sies og til hvem, vel? Hver sin anledning 🙂

 

9. Hva er ditt favorittsted?

Huff, jeg liker ikke å velge bare én ting! Jeg er mer sånn “Ja, takk, begge deler”. Eller typ “I like to keep my options open” 🙂 Og det kommer an på situasjonen. For eksempel etter trening, er det dusjen som er favorittplassen – når jeg først har kommet meg dit! 😀 Hehe! Det er a.l.l.t.i.d. et stort ork å komme seg i dusjen etter trening 😛 Føles som om jeg kommer på a.l.t. å si når jeg kommer hjem fra trening, gjør egentlig mye forskjellig for å drøye ut tiden før jeg kommer meg i dusjen. Av en merkelig grunn 😛

Men det skal sies at jeg er veldig hjemmekjær, jeg liker både å være hjemme med kjæresten og å være sammen med familien, uansett hvor vi er. Jeg er også glad i å reise med de som står meg nærmest.

 

10. Hvilket sted foretrekker du minst?

Ingen som jeg kommer på nå – men det er noen ganger, er det store fester…

 

11. Når så du moren din sist?

Det var faktisk i august i fjor! Jeg vet, det er lenge siden! Hun bor i London, jeg i Arendal. Men siste gang vi var sammen, det er ikke en hvilkensomhelst gang. Vi var på cruise!! Jeg hadde vært utrolig, utrolig heldig og fått cruise av mamma, fra Miami til Bahamas!! Det er helt utrolig!

Og ikke nok med dét! Jeg kommer til å se henne nå på mandag! 6. april! Da reiser jeg først til London, skal være sammen med mamma, se lillesøs og hennes kjæreste, som også bor med mamma, og skal besøke besteforeldrene mine, som bor i Southampton, rett ved der hvor tanten min og hennes familie bor! Fikk du det med deg? 😀 Det blir et lite slektstreff med andre ord.

På fredag, skjer det igjen: Jeg og mamma reiser for første gang på tur, bare jeg og henne, og det gjør vi på verdens største cruise ship, Quantum of the Seas!!!! 

Sjekk noe av det som Quantum of the Seas fra Royal Caribbean har å by på her.

Dette er helt vilt, det blir out-of-this-world! Jeg skal til New York for første gang, være der tre dager, så cruiser vi til:

  • Haiti
  • Puerto Rico
  • St. Maarten (stranden hvor flyene lander “rett” over deg)
  • Martinique
  • Barbados
  • St. Kitts

Innimellom port-days skal vi også være på havet, på verdens største cruise ship og cruise fra sted til sted. All inclusive, både mat og drikke.

Dette er nok en fantastisk, fantastisk gave fra min svært hardtarbeidende mamma! Det blir utrolig spesielt at det er bare oss to som reiser sammen.

Jeg skal låne et kamera fra Håvard, samme kamera som jeg tok disse bildene med, og legge ut på bloggen, via min nye Mac, de dagene vi er på land og har Internett. Jeg gleder meg til å vise dere hva vi opplever <3 <3 <3

Christina Mihaela Carare tennis cruise Bahamas Royal Carribean Vsion of the Seas-7 Christina Mihaela Carare tennis cruise Bahamas Royal Carribean Vsion of the Seas-23Et par bilder av meg og min veldig pene, supersnille mamma, fra august i fjor, da vi cruiset fra Miami til Bahamas <3

12. Hvilken øyenfarge har du?

Samme som havet – der hvor kloakken renner ut 😀 😀 😀

 

13. Hvilken julesang er din favoritt?

Jeg liker mange! Og jeg liker ikke å velge ut bare én 😉

 

14. Er foreldrene dine gift eller skilt?

Skilt.

 

15. Når våknet du i dag?

Kl. 07.40 – litt senere enn det jeg liker å våkne.

 

16. Hvor tror du at du befinner deg om 10 år?

Oj, det vet jeg ikke. Jeg håper at både jeg og Håvard er fremdeles kjempefriske og lykkelige, har en hund, barn (jeg sliter litt med tanken på å ha barn, på å være gravid, på å være mor – i det hele tatt er det litt svårt å si ordet “barn”, jeg kryper litt sammen… – men sånn har jeg alltid vært! ) og vi bor i et hus som vi er kjempeglad i, enten det er her vi bor nå, eller i et annet hus som vi har i sikte 😀

Karrieremessig håper jeg at jeg har fått til mye mer enn jeg nå kan forestille meg, og har fått gode erfaringer og opplevelser som jeg ikke nå kan tenke vil komme min vei 🙂 Det er en spennende tanke.

 

17. Hva skremte deg om natten som barn?

Hmm, har alltid vært redd for spøkelser, døden. Jeg klarer ikke engang å se forbokstaven “Å” fra programmet “Åndenes makt” i det jeg blar på TV eller hører den stemmen fra reklamen, eller jeg ser et millisekund i det jeg blar forbi. Jeg får frysninger. Æsj, det trenger jeg ikke skrive mer om her på bloggen 😀 Er ikke meningen at den skal være skummel 😀

Jeg husker også tre veldig bestemte ganger at jeg var redd som barn:

  1. Natten da jeg bråvåknet, løp ut av rommet og turte ikke se meg tilbake, fordi jeg hadde drømt om en svær, illsint slange med flere hoder, som krøp opp vinduet som var bak sengen jeg lå og sov i.
  2. Natten vi måtte løpe ut av blokken vi bodde i og overnatte i bilen da det var et jordskjelv. Jeg hadde flere mareritt da jeg var liten om at blokken vi bodde i svaiet fra side til side på grunn av jordskjelv. Ikke så rart det, siden blokken som jeg bodde i har vært på listen over blokker som forventes å fall ved neste store jordskjelv, siden jeg ble født. Den står fremdeles i dag, er bebodd og greier. Står ganske sterk den! På sett og vis.
  3. Natten da jeg våknet plutselig og i det jeg åpnet øynene mens jeg lå på siden, krøp det en kakkerlakk på puten. Jeg liker ikke å tenke på hvorfor jeg våknet akkurat da…

 

18. Hvilket siste youtubeklipp fikk deg til å le?

Alan Carr Chatty Man + Rihanna = funny 😀

 

19. Hva er din beste egenskap?

At jeg er blid og positiv. Er det lov å si to ting?!

Christina Mihaela Nike Stormberg Cubus Asics 1-12

 

20. Hva er din verste egenskap?

At jeg kan gå i en skikkelig boble når jeg jobber med noe, eller vil få gjort noe der og da. Jeg er “tilsnakkendes”, men man skjønner fort at jeg er veldig konsentrert 😀 På godt og vondt 🙂 At jeg kan være veldig utålmodig. At jeg kan være veldig sta. At jeg kan bli litt kort når jeg er sulten. At jeg kan snakke meg selv ned… #pointjustproven

 

21. Sover du med eller uten klær om natten?

Wææ! Liker ikke å svare på sånne spørsmål.

 

22. Hvor mange puter har du i sengen?

Fire.

 

23. Hva er det rareste du har spist?

Tungen til et reinsdyr, tror jeg det var, og hai. Aldri igjen, av flere grunner.

 

24. Har du stasjonær eller bærbar data?

Bærbar data (se over <3) Men jeg låner Håvards stasjonære når jeg er hjemme.

 

25. Foretrekker du sko, sokker eller barføtt?

Dét kommer veldig an på anledningen, ikke hva jeg foretrekker 😀

 

26. Hva hører du på akkurat nå?

Shaggy – I need your love (kjenner at jeg kommer meg skikkelig i Caribbean-stemning!!)

 

 

27. Hvilken iskrem er din favoritt?

Pistasjis, krokanis. Klarer ikke velge bare en.

 

28. Hvilken dessert er din favoritt?

KAKE!!! Alle som kjenner meg vet hvilket kakemonster jeg er… Åh, jeg får vann i munnen bare ved tanken av en våt kake… Hahaha! Misforstå meg rett! Jeg sikter til rumenske kaker, som gjerne er saftige og med romessens. ELSK!!!

Men jeg sier a.l.d.r.i. nei til kake, og det inkluderer selvfølgelig type pannekaker (som også er en slags kake, på grunn av navnet, selvfølgelig!!). Og jeg kan spise myye kake, og holder fremdeles på å spise mens de fleste er ferdige med hva de klarer å få i seg før kvalmen kommer. Jeg vet ikke hvordan jeg får det til, jeg bare elsker kake! Marsipankake er den eneste typen kake som holder med ett stykke…

Før jeg begynte å trene besto kostholdet mitt av kjeks til frokost, lunsj, middag og kvelds, jeg varierte også med popcorn til middag… Jeg hørte aldri slutten på det viset mens jeg jobbet som prosjektleder, hvor sunt jeg liksom spiste og hvor flink jeg må egentlig må ha vært i kokkelering… Jaja, jeg spiste litt normalt ved siden av kjeks, kake og popcorn også da!

 

29. Hva er den største premien du har vunnet?

Alle mine tennistitler! Jeg er så stolt!!!!! Og håper at jeg en dag får til å oppleve å vinne en turnering igjen <3 <3 <3

 

Christina Mihaela tennis regionsmester klubbmester sørlandsmester

30. Liker du kaffe?

Ja!

 

31. Hva drikker du helst til frokost?

Vann med noen dråper sitronsaft, og kaffe.

 

32. Hvem var din favorittlærer på vgs?

Gymlærerne.

 

33. Kan du spille poker?

Ja, og syns det er ganske koselig å spille sammen med venner 🙂

 

34. Hva har du spist i dag?

Frokost: Havregrynsgrøt med en scoop proteinpulver med sjokoladesmak, eple, banan, mandler og linfrø (se lignende oppskrift her).

Mellommåltid: Godteri.

Lunsj: Rundstykke med karbonade, en kvart omelett (rest), og et knekkebrød med masse peanøttsmør og jordbær syltetøy. Alt (les: mye) går ned, og når jeg er sulten, og det er stadig, spiser jeg alt jeg kommer over som jeg har lyst på 😀

Mellommåltid: Godteri.

Middag: Lasagne med hvitløksbaguett.

Mellommåltid: Godteri.

Kvelds: Cottage cheese blandet med  blåbær yoghurt, og eple, banan, mandler og linfrø.

Christina-Mihaela-Carare-Tine-melk-sunt-kosthold-havregryn-frukt-mandler-bær-biola-251

 

35. Nevn en historisk personer som interesserer deg?

Her om dagen så vi The Immitation Game som handlet om den britiske matematikeren, Alan Turing. Alan Turing kjempet hele sitt liv en personlig krig – i tillegg til dette kjempet han en krig mot klokken da han under andre verdenskrig jobbet intenst med å skape en maskin som skulle knekke nazikoden. Det er en mektig gripende film, som jeg anbefaler absolutt å se. Det står respekt og fasinasjon av personen som er Alan Turing.

 

36. Hvilken radiostasjon var den siste du hørte på?

P3.

 

37. Vil du ha barn?

Ja.

 

38. Kan du noen andre språk enn norsk?

Ja, jeg kan flytende rumensk og engelsk. Rumensk fordi jeg bodde i Romania frem til jeg var 10 år. Jeg veksler ofte mellom å snakke rumensk og norsk med familien.

Fra jeg var 10 til jeg var 13 år bodde jeg i Irland. Jeg elsker å snakke engelsk! Hehe, her om dagen var jeg i et business møte som varte i flere timer. Jeg ble spurt om jeg foretrakk å gjennomføre den på norsk eller engelsk. Jeg valgte fort engelsk, og syntes det var kjempegøy å kunne snakke det igjen og så lenge!

Det samme skjer når jeg er på cruise eller i utlandet. I´m like totally switching over to English 😀

 

39. Sover du på en spesiell side?

Jeg veksler ofte på det i løpet av en natt – men jeg liker godt å sove på magen og breeeeie meg 🙂

 

40. Foretrekker du havet eller basseng?

Ingen preferanser. Det er deilig uansett! Men kanskje jeg lyver litt nå… Ja, jeg tror jeg foretrekker basseng, men herremin, havet er deilig det også!

Men! Jeg er på konstant utkikk etter hai så snart jeg setter foten i havet. Jeg liker ikke å svømme ut, men langs kanten og innenfor en vanndydbe hvor jeg tenker at det er kanskje litt for smalt for en hai å være her… “Dessuten er det mange andre i denne kanten sammen med meg, som en hai kan gå etter først, og da er jeg og resten “warned” for å løpe for livet”, tenker jeg. Jeg MÅ også se hvor jeg går, for jeg er redd for krabber (!). Og jeg vasser gjerne i vannkanten med badebriller på, så jeg kan til enhver tid se hva som er i vannet.

Så ja, grunnet min irrasjonelle frykt for haier som befinner seg i vannkanten og krabber som i mine øyne er harde edderkopper, foretrekker jeg basseng! 😀

 

IMG_3006

IMG_4575 Mamaie, Romania, sammen med Håvard, juli 2014 <3

 

41. Hva bruker du helst penger på?

Mat og opplevelser, teknisk utstyr som er godt. Når det kommer til sko og vesker, foretrekker jeg å investere i skinn, fremfor PVC-materiale eller annet syntetisk stoff.

 

42. Eier du dyrbare smykker?

Ja, men de betyr mest for meg på grunn av den personlige dyrbare verdien de har.

 

43. Hva er ditt favorittprogram på tv?

Keeping up with the Kardashians, Dr. Phil, Bertrands metode.

Også er det serier som Suits, Luksusfellen og Norges styggeste rom som jeg liker å se sammen med Håvard. Pluss Game of Thrones, som jeg MÅ se sammen med han fordi jeg syns den er litt ekkel og skummel – og selv etter tre sesonger, klarer jeg fremdeles ikke å henge med hvem som er beslektet med hvem, hvor på kartet de bor, og hva stedene heter. Håvard er min løpende kommentator når jeg trenger det <3

 

44. Hva skal du gjøre i helgen?

På fjellet sammen med Håvard og familien! Det har meldt strålende vær, så jeg storgleder meg!

IMG_1314

Meg og Håvard under påsketuren i fjor, til Vrådal 🙂

45. Kan du stå på slalom?

Uuum, vet ikke? Har aldri prøvd. Jeg står på mini-ski eller carving ski, eller snowblades, litt usikker på hva man kaller sånne korte ski. Som egentlig er ment for de som er så flinke til å stå på ski at de vil ha noen ski de kan trikse heftig med, derav den korte lengden på de. Men for min del, har jeg de fordi jeg føler og tenker at de er lettere å ha kontroll å stå på de nettopp på grunn av den korte lengden. Jeg slipper å ha en ekstra meter med ski foran og bak i det jeg skal svinge.

Men folk har sagt til meg at det skal være lettere å stå på slalom enn på snowblades, nettopp fordi en får bedre balanse og at det er mykere å renne med de. Hmm, jeg er litt nysgjerrig. Jeg skal nok teste en gang.

En ting er sikkert: Snowboard er ikke for meg. Jeg får litt klaus av å ha begge bena festet sammen. Jeg har testet snowboard, kjøpte til og med et dagspass da jeg leide min første snowboard. Little did I know at jeg kom til å bruke hele dagen på å komme meg ned fra fjellet – fordi jeg fikk det ikke til og datt og fikk vondt i knær og hodet i det jeg slo meg selv med brettet. Huff, nei.

 

46. Hvordan imponerer man deg?

Ved å ikke prøve å imponere meg. Bare ved å være deg selv. Jeg liker ikke spill, “mindgames” eller at noen utgir seg til å være annerledes enn det en er. Ting skal være ærlige og rett frem.

Når det er sagt, så syns jeg alt som en gjør som er omtenksomt, imponerer meg. At man er snill, det liker jeg.

 

47. Hva slags ringelyd har du på mobilen?

Vanlig iPhone ringelyd.

 

48. Fortell en ting leserne dine antaglig ikke vet om deg?

At jeg er et skikkelig hundemenneske. Jeg blir helt mo i knærne bare ved synet av en hund – og har en egen “high pitched”, baby-hundestemme og tonefall… Jeg er mye mer komfortabel (kan ikke sammenlignes) med hunder enn jeg er med barn.

Jeg er lettrørt og syns det er utrolig deilig å se for eksempel en redningshistorie om dyr, det føles godt å felle noen tårer når jeg ser hvor bra dyrene har det.

Christina mihaela carare outfit casual fashion only camel classic jeans winter white french bulldog

Meg og Chico, the frenchie <3

 

49. Hva har du nærmest deg nå som er rødt?

En penn med firmalogoen MediUrg i Romania, som min far startet for over 20 år siden og som han driver hver eneste dag, hvert minutt han er våken. MediUrg er en rekke privatklinikker for ulike helsetjenester og ambulansetjenester.

Min fars drøm har alltid vært å starte et eget sykehus. Han bygget nylig rett ved siden av sitt hjem det som skulle bli en rehabiliteringsklinikk for personer med behov for fysioterapeutisk opptrening. Inspektørene som kom for å godkjenne bygget, sa at dette er sykehusstandard – og at det av den grunn burde bli et sykehus, med hovedfokus på fysiske rehabliteringstjenester. Så “plutselig” ble min fars drøm, som han har hatt siden oppstarten av MediUrg, til virkelighet.

Sykehuset døpte han utfra navnet på modellbygget som han lagde av sitt “drømmesykehus”, Sankt Anton (Sfantul Anton). Dette er en fin historie 🙂

 

50. Er du sosial?

Ja, det er jeg. Jeg er veldig hjemmekjær, men også sosial. Men jeg har ikke behov for å ha en veldig stor vennekrets, eller veldig mange rundt meg.  Jeg er mer en “guttejente” enn en “jentejente”. Jeg har alltid hatt flere guttevenner enn jentevenner, og kanskje trivdes best med å ha guttevenner enn jentevenner. Men de jentevennene jeg har, betyr enormt mye for meg. Gudene skal vite hvor gode de er! Og de trives jeg veldig godt med! Jeg liker veldig godt at jeg kommer så godt overens med guttekameratene til Håvard også, og det er ikke rent få! Hele gjengen er veldig sammensveiset og går “way back”. Da jeg ble kjent med Håvard, ble jeg også introdusert til dem. Jeg har blitt veldig godt tatt imot av alle sammen, det er jeg glad for 🙂

 


Jeg håper at du som leser dette likte det. Jeg har gått litt utenfor komfortsonen, av det som jeg pleier å skrive om, og var (mye) mer personlig. Jeg håper at dette ga deg mer av et innblikk i hvem jeg er som person.

Ønsker deg en strålende fin påskeferie videre!

Nyt og kos deg!

 

1Q0J1671

Sporty hilsen,

Christina Mihaela

XXX

Follow: