Jeg blir Personlig Trener!


Dette
har jeg storgledet meg leenge til å fortelle dere om!!! Jeg skal bli Personlig Trener (PT)!! Jeg har faktisk vært student i en måned allerede!! Jeg har allerede rukket å sende inn min første innlevering – og jeg har rukket å få flere panikkanfall grunnet mengden jobb som ambisjonen å balansere gründerhverdag med møter, usikkerhet, planlegging, studier, bloggmål, treningsiver, tennisrehabilitering og familietid fører med seg. Jeg skal ikke legge skjul på det, den siste måneden har vært ekstra hektisk og kortpusten – men jeg hadde ikke vært den foruten! Jeg har muligheten til å kombinere min lidenskap for tennis og trening, og jeg har muligheten til å lære så mye som jeg for bruk for allerede nå, og for resten av livet! Jeg er så heldig, så takknemlig! Dette blir så bra!

Christina-Mihaela-Carare-nks-Nettstudier-personlig-trener-19

Jeg ville “bare” ha alt på stell før jeg presenterte for dere det som skal oppta mye av min tid i det halvannet år som kommer. Nå er det nye bloggdesignet så å si på plass, engelsk versjon av bloggen er på plass – og min aller første innlevering i Anatomi og Fysiologi er sendt inn!

Det er en utrolig stor glede for meg å fortelle at jeg har inngått en sponsoravtale med NKS Nettstudier og deres årsenhet i Personlig Trening.

Årsenhenten i Personlig Trening gjennomføres i samarbeid med Norges Helsehøgskole og tilsvarer 60 studiepoeng. Dette er et svært omfattende studie som tar for seg emner Anatomi og Fysiologi, Treningslære, Aktivitetslære, Grunnleggende ernæring, Ernæring og Prestasjon og PT-rollen (coaching).

Jeg kommer til å ta studie på deltid siden jeg som gründer må ha fleksibilitet i hverdagen. Hvis jeg lykkes med studiene og består alle eksamener, vil jeg få diplom og Internasjonal Sertifisering via European Health and Fitness Association (EHFA) som Personlig Trener (Level 4 Personal Trainer)!

[button content=”Klikk her for å lese om Årsenhet i Personlig Trening hos NKS Nettstudier” color=”orange” text=”white” url=”https://www.nks.no/personlig-trening” openin=”_blank”]

Christina-Mihaela-Carare-nks-Nettstudier-personlig-trener-13

Dette er andre gang jeg velger NKS Nettstudier som utdanningssted. Første gang var da jeg studerte journalistikk i 2010. Slik som nå, bodde jeg på den tiden i Arendal og trivdes her, og ville ikke flytte bosted. Men jeg ønsket å studere journalistikk, ettersom jeg ikke følte at bachelorgraden i kommunikasjon som jeg hadde ga meg tilstrekkelig med utdannelse for å føle meg trygg i en journalisthverdag. Jeg kom over NKS Nettstudier gjennom et søk på Internett og fant løsningen som perfekt for meg! Ettersom studiene er nettbaserte, ga det meg enormt med fleksibilitet både i forhold til å legge opp en studieplan (som måtte kombineres med fulltidsstilling som butikksjef og frilansjournalist), og jeg kunne studere hjemmefra. Noe av det aller beste syns jeg, var at jeg fikk samme utdannelse som journalistikk-studentene ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Utdannelsen var med andre ord kvalitetssikret. Studiene resulterte i mange frilansoppdrag for Agderposten, en sommerjobb i deres redaksjon – og en bedre og tryggere følelse på mine evner som journalist.

Christina-Mihaela-Carare-nks-Nettstudier-personlig-trener-10

 

Mens jeg jobbet som prosjektleder tok jeg opp tennis på fritiden. Og begynte å trene. Dette endret mitt perpektiv på livet. Jeg ble lidenskapelig opptatt av tennis, av trening – og har siden sett det rett og slett perfekt, og naturlig, som en videre karrierevei for meg. I januar sa jeg sa opp jobben som prosjektleder og satset fullt på drømmen om å jobbe med tennis og trening.

Dette er den overfladiske oppsummeringen av hvorfor jeg valgte tennis og trening som karrierevei. Grunnen er mye mer dyptgående. Den handler om en lidenskap for å ville bidra til å drive tennis fremover, for å få flere til å prøve tennis, for å skape noe nytt online i idrettssammenheng, for å oppfordre og promotere en aktiv, sunn, sosial og morsom livsstil, gjennom det som skal bli Norges nye tennisportal.

 

Mens jeg gikk med tanker om å si opp jobben og satse på tennis-visjonen, satt jeg med samme følelse jeg gjorde i 2010 da jeg begynte å tenke på journalistikk studier fordi jeg ikke følte at en bachelor i kommunikasjon ga meg konkret nok utdannelse for å jobbe som journalist.

Denne gangen, 5 år senere (!), er situasjonen ganske lik. Det har ikke holdt for meg at jeg har en lidenskap for tennis og trening. Jeg vil vite hva jeg snakker om. Skulle jeg lede det som skal bli Norges nye tennisportal, hvor ett av målene mine er å sørge for å gi kvalitetssikret fagkompetanse til leserne, vil jeg selv være en representant for dette. Jeg ville selv walk-the-walk, jeg vil selv bidra med nyttig treningsrelatert innhold.

Christina-Mihaela-Carare-nks-Nettstudier-personlig-trener-9

Det er ikke til å stikke under en stol at trening har blitt et interessefelt for meg, mildt sagt. Jeg sa jo opp jobben for å jobbe med dette. Tennis og trening har endret mitt liv, både fysisk, psykisk og sosiologisk sett. Jeg var sulten på å lære mer om trening!

Tanken gikk umiddelbart til NKS Nettstudier. Hadde de en utdannelse innen trening? Jeg googlet ivrig og fant raskt ut at de nettopp (i 2015) hadde startet med et årsenhet i personlig trening, i samarbeid med Norges Helsehøgskole.

  • Samarbeid med kjent utdanningsinstitusjon? Check!
  • Kvalitetssikret internasjonal fagsertifisering? Check!
  • Online og fleksibelt? Check!

Utdanningen krysset av mange bokser for meg. Men utdanningen er svært omfattende: 60 studiepoeng, fordelt på halvannet år ved delttidsstudier, obligatoriske helgesamlinger, fagstoff som sykepleierstudentene går gjennom, ikke for å nevne alt det andre omfattende pensum for øvrig og eksamener. Det høres veldig skummelt ut. Fordi jeg vet jo ikke om jeg kommer til å klare å gjennomføre det. Første kurs alene, Anatomi og Fysiologi har hittil vært svært vanskelig og tungt for meg.

Jeg tok kontakt med NKS Nettstudier og forklarte min situasjon. Hvor mye jeg brenner for visjonen om å skape noe nytt online for tennisinteresserte, hvor sulten jeg er på å selv lære mer om trening og hvordan inkorporere det i andres liv, uansett deres utfordringer. Jeg forklarte at jeg hadde ingen garanti ovenfor meg selv om at jeg kom til å ha kapasitet til å studere, men at jeg visste innerst inne at å ta en utdannelse innen trening er noe jeg bare må prøve å få til å gjøre.

Jeg kunne gått til andre aktører. Valgt et billigere studium, valgt en kortere studieperiode, senket kravene til kunnskap om trening. Men jeg liker å våge og jeg liker å sikte høyt: Jeg ville først prøve å se om jeg kunne lykkes med drømmen om å studere hos dem som jeg så på som det beste og grundigste studietilbudet: NKS Nettstudier.

Christina-Mihaela-Carare-nks-Nettstudier-personlig-trener-17

Hvor takknemlig og glad jeg følte meg da jeg fikk muligheten til å være en ambassadør for studiet og NKS Nettstudier er litt vanskelig å beskrive med ord. Jeg fikk tårer i øynene og jeg føler meg utrolig heldig fordi jeg kan studere Personlig Trening hos dem!

Nå begynner det virkelig harde arbeidet. Å studere. Dette er et omfattende studie, men som i gjengjeld vil gjøre meg i stand til å kunne trene andre, hverdagsmosjonister som idrettsutøvere, snakke ernæring, skreddersy programmer  – og i bunnen vite hvordan alt fra cellenivå, nervesystem og utover i kroppen påvirker alt vi gjør fysisk.

I 2017 har jeg forhåpentligvis lykkes som internasjonal fagsertifisert Personlig Trener! 😀

Jeg må tillate meg å ønske meg selv lykke til med studiene, for dét trenger jeg! Dette blir krevende, krevende og gøy! Jeg er utrolig velsignet som får levd ut denne drømmen, og denne sjansen tar jeg ikke lett på! Jeg er kjempespent på hvordan det vil gå og hva jeg vil lære! Jeg storgleder meg til å dele reisen med dere!

Tusen hjertelig takk til NKS Nettstudier for denne muligheten!

Christina-Mihaela-Carare-nks-Nettstudier-personlig-trener-6

Alle bilder: NKS Nettstudier

NB: Jeg skal blogge om studiene her på bloggen og på NKS Nettstudier sin blogg. Husk å følge meg på min nye Facebook-side for de siste oppdateringene!

 

Follow: