Wish I was here

For en kort stund siden fikk jeg telefon av direktøren hos NKS Nettstudier med en henvendelse som jeg ville ha gitt mye for å være med på.

Dette er bakgrunnen: Hele høyskolen Campus Kristiania, som inkluderer NKS Nettstudier og Norges Helsehøgskole (jeg studerer jo begge steder) skulle ha nytt navn. De skulle sette i gang et prosjekt som skulle lede frem til et nytt navn, en ny merkevare og ny visuell identitet for høyskolen. I ledelsen av prosjektet står det verdenskjente arkitektur-, design og branding byrået Snøhetta, som har blant annet designet Operahuset i Oslo.

Se flere av Snøhettas inspirerende prosjekter her.

Jeg ble invitert av NKS Nettstudier til å delta i en workshop sammen med andre ansatte og studenter i Snøhetta sine lokaler. Workshopen skulle avholdes forrige mandag. Det var samme dag da samme dag jeg skulle fly tilbake fra en langhelg med kjæresten i England. Vi skulle lande i Sandefjord, på ettermiddagen. Innen den tid, hadde workshopen vært avsluttet, og dét i Oslo.

Jeg saumfarte nettet etter rimelige returbilletter på søndagen. Uflaksen var attpåtil at det var siste dag av høstferien, så flyselskapene hadde skrudd billettprisene til værs. Kr. 6 000 ville det ha kostet å komme tilbake på søndag, vi ville ha mistet billettene fra mandagen, og den ene overnattingen søndag til mandag.

Så ydmykt måtte jeg melde at jeg dessverre ikke var tilgjengelig til å delta i workshopen. Huff, dette hatet jeg å gå glipp av. Men jeg vet at jeg tenkte ut alle mulige alternativer, ingen gikk. Det hadde selvfølgelig vært veldig interessant å delta i en slik prosess, selv om jeg har vært involvert i lignende i min stilling som prosjektleder i Presis 360. Men det hadde vært veldig givende og interessant å ha gjennomført prosessen med Campus Kristiania og Snøhetta.

Det som imidlertidig er veldig bra, foruten at Campus Kristiania gjennomfører dette prosjektet på en svært profesjonell måte ved å hyre et kommunikasjonsbyrå og involverer ansatte og studenter, er at de har opprettet en egen merkevareblogg som på åpent vis holder alle oppdatert om de ulike fasene i prosessen. Her har alle også mulighet til å delta aktivt i prosessen og sende inn innspill til nytt merkevarenavn. Spennende lesing for alle som er interesserte i hvordan en prosess for å finne frem til et nytt merkevarenavn kan gjennomføres.

Sjekk ut Merkevarenavn-bloggen Nytt skolenavn. 

Jeg må bare belage meg på at det vil komme flere muligheter hvor jeg ikke har anledning til å delta og det kan være så mange grunner til det. Jeg liker ikke å gå glipp av ting som jeg gjerne vil delta på. Et slikt dilemma kommer jeg til å få når Olympiatoppen Sør har sitt åpningsseminar i Kristiansand og Tennisforumet arrangert  av Norges Tennisforbund på Oslo Tennisarena, holdes begge lørdag 24. oktober. Argh.. Skulle ønske jeg kunne være begge steder!

Follow: