Fra sofagris til sofaglis med sykkel- og løpetime

Han er kjent som forfatter av boken “Hardt og langt: Fra sofragris til Ironman“, en sann historie om forfatterens vei fra sofakroken til målstreken i verdens kanskje tøffeste konkurranse. Med en vilje av stål har Fred Arthur Asdal blitt en sann atlet. Som stevneleder for HoveTri og TriQuart har han bidratt betydelig til å sette idretten på norgeskartet, og Norge på det internasjonale tri-kartet, med fulle påmeldingslister til arrangementene i flere år. I dag er han et velkjent navn innen triatletmiljøet.

Fred Arthur er også min tidligere sjef, da jeg jobbet som prosjektleder i kommunikasjonsbyrået Presis 360. Jeg vet fra nært hold hvor tungt og hvor mye han er vant med å trene. Det er beundringsverdig – samtidig som jeg alltid har tenkt at dét nivået hadde jeg aldri klart å holde tritt med. Så kom dagen da jeg skulle teste ut teorien min… Riktignok under én enkelt treningsøkt. “Fred Arthur-spesialen“, som jeg kaller det: en sykkeltime etterfulgt av en løpetime.

En minimaraton med 55 minutter sykling etterfulgt av 30 minutter på løpemøllen. Man tenker kanskje umiddelbart at dette er en kombinasjon forbeholdt triatleter og topptrente. Lengden på timene alene er nok til å intimidere en ivrig mosjonist som meg – for ikke å snakke om kombinasjonen det er å først gi jernet på sykkelen, for deretter å kjempe med å hindre at bena svikter under løpeøkten. Jeg kjente pulsen stige i taket idet jeg booket meg inn på “Fred Arthur-spesialen”: sykkel- og løpemaraton, som går hver tirsdag kveld, på Kick Trening avdeling Krøgenes.

[separator type=”thin”] [columns_row width=”two-thirds-and-third”] [column]Hva: Sykkel- og løpetime kombinasjon
Kategori: Rødt – hard time
Når: Tirsdager
Hvor: Kick Trening Krøgenes

Beskrivelse sykkeltimen 
Kl. 18, varighet 55 minutter
Timen er en overgangsøkt til løpetime etterpå, men du kan velge å delta kun på sykkeltimen eller på løpetimen. Du vil få en time med god variasjon, og utfordringer som gradvis blir mer krevende utover sesongen.

Beskrivelse løpetimen
Kl. 19, varighet 30 minutter
Test deg selv og bli med på en løpetime rett etter en sykkeløkt. Dette klarer du og du får en fantastisk god økt! Løpetimen er bygd opp etter triatlon prinsipper og instruktøren leder deg gjennom hele økten og frem til mål!

Beskrivelser hentet fra kicktrening.no

[/column] [column]Sykkel- og løpetimen trener: Cardio, utholdenhet
Fokus: Hele kroppen, spesielt ben, rompe, lår
Fordeler: Bedre utholdenhet, styrker benmuskulatur
Bonus: Treningsmotivasjon i felleskap og mestringsfølelse!
Totaltid: 85 min (5 min. pause etter 55 minutter)

Christina Mihaela resultater:
Kalorier forbrent totalt: 743
Kalorier forbrent på sykkel: 378 kalorier
Snittpuls på sykkel: 154 slag pr. minutt
Kalorier forbrent på løping: 365 kalorier
Snittpuls på løping: 160 slag pr. minutt

[/column] [/columns_row] [separator type=”thin”]

KLIKK PÅ BILDENE FOR STØRRE VERSJON

ALLE FOTO: Markus Lysaker

[separator type=”thin”]

Jeg fryktet Fred Arthur-spesialen. Jeg hadde fra før på en måte allerede prøvd timene, men hver for seg, aldri rett etter hverandre. Jeg hadde deltatt på 30 minutters løpetime med intervaller og motbakker, hvorpå jeg var ganske sliten – og ferdig med treningøkten. Jeg hadde også deltatt på både 45 og 90 minutters sykkeltimer, og ikke minst på Kick Trening sin julemaraton, 120 minutter på sykkelen. Alt det overnevnte hadde gått overveldende bra, samtlige var kanongøye opplevelser som ga meg økt mestringsfølelse, tilfredsstillende treningsøkter, kaloritap og en mer utholdende kropp.

Men aldri før hadde jeg kombinert en sykkeltime og en løpetime, rett etter hverandre. Jeg var småredd for at jeg ikke kom til å klare å flytte bena på tredemøllen, at jeg ville ha måttet gi meg. Det ville ha vært et lite personlig nederlag.

Les mer: Julemaraton

– Denne sangen heter “Hurt“, informerte Fred Arthur oss med et glimt i øyet og et lurt smil etter oppvarmingen var unnagjort. Informasjonen gjorde alt annet enn å berolige min frykt for å mislykkes med å gjennomføre timene…

Sangen var riktignok representativ for intervallene som fulgte:

  • 3 serier á 4×3 minutters tung sykling
  • 2 minutter lett sykling mellom seriene
  • Vekslevis 30 og 60 sekunders pause mellom dragene

– Det er meningen å gi alt nå, for løpingen etterpå er bare nedkjølende og avslappende, sa Fred Arthur.

Noe fortalte meg at han tullet.

Under løpingen fikk jeg bena med meg raskere enn jeg hadde trodd. Det var nesten som de trivdes. De var innstilt på å gjennomføre og prestere. Foruten en rolig jogg i begynnelsen, løp vi intervaller hvor vi samtidig hadde teknikktrening og avsluttet med 4 runder intervalløp med oppbygging til maksfart.

Resultat

Sannheten er den at ikke bare klarte jeg å fullføre både sykkeltimen- og løpetimen, men jeg slo en personlig rekord! Aldri før har spurtet så fort som jeg gjorde på løpetimen. Med 16 km/timen slo jeg min personlige rekord på tredemøllen – en fart som jeg aldri før trodde at jeg med mine 161 cm på strømpelesten ville ha klart å holde tritt med. For noen er kanskje ikke 16 km/timen raskt, men for meg var det en liten seier. Jeg overvant, nok en gang, tvilen på hva kroppen min er i stand til å klare. Det har gjort at jeg nå vet at jeg kan løpe fortere enn det også.

Grunnen til at jeg overkom tvilen på mine egne evner, at jeg mestret kombinasjonen av timene, samt satt en ny personlig rekord er at Fred Arthur virkelig motiverte som gruppeleder. Under hele økten. Den støttende og sporty stemningen blant oss som deltok i timene inspirerte fikk meg til å ville pushe meg selv mer.

Det var absolutt verdt å utfordre meg selv og delta på nok en minimaraton på Kick Trening. Denne gangen med Fred Arthur-spesialen, sykkel- og løping kombinasjon. Jeg lærte nok en gang at jeg klarer mer enn jeg tror. Dét er jeg ikke alene om å få til. Du også klarer mer enn du tror!

Jeg utfordrer deg til å utfordre deg selv! Prøv en sykkel- og løpetime kombinasjon, og kjenn på mestringsfølelsen!

[separator type=”thin”]

NB

Sponsoravtalen som jeg er så heldig å ha med Kick Trening innebærer at jeg blogger fra treninger her. Ettersom timetilbudet hos Kick Trening er så variert og passer enhver målsetting og behov, vil jeg lage en treningsguide fra de ulike timene på Kick. I treningsguidene vil du kunne lese en beskrivelse av hver time, samt mine personlige resultater og erfaringer fra disse. Med dette ønsker jeg å gi deg en generell veiledning i timetilbudet hos Kick Trening.

Mine egne resultater og erfaringer er ikke og skal aldri være fokus i treningsguidene, men ved å være åpen og ærlig om disse, ønsker jeg å gi deg som leser en nærmere pekepinn på intensitet og gjennomføring av timen. Husk at vi alle er ulike hva gjelder trening, kropp og helse. Mine resultater og erfaringer er ingen fasitsvar.

Med dette, så håper jeg at du får et lite inblikk i treningstilbudene hos Kick Trening og at du finner informasjonen nyttig. Ikke nøl med å kommenterehvis du har spørsmål!

Les andre poster i kategorien #KICKTRENING

[button content=”Read this post in English” color=”orange” text=”white” url=”http://www.christinamihaela.com/en/2016/02/boost-your-cardio-by-cycling-and-running/” openin=”_blank”]

[button content=”Read the blog in English” color=”orange” text=”white” url=”http://www.christinamihaela.com/en/” openin=”_blank”]

Follow: