Hvordan sikre ditt drømmekontor som entreprenør

Siden jeg sluttet i jobben som prosjektleder og vinket farvel til sikkerheten det er å ha en fast inntekt for å forfølge min lidenskap for tennis, trening og online business, har en av mine drømmer vært å en dag komme tilbake til bygningen jeg pleide å jobbe i, men som min egen sjef og med eget kontor. Nylig gikk min drøm i oppfyllelse. Her er hvordan jeg gjorde det, og hvordan du også kan gjøre det.

I fjor sa jeg opp jobben som prosjektleder for å forfølge min lidenskap for tennis og trening, og flette de to i en online tennis destinasjon. Som prosjektleder jobbet jeg fra et fantastisk sted i Arendal sammen med utrolige kolleger. Jeg hadde en fantastisk utsikt fra kontoret, og jeg jobbet ved siden av andre inspirerende selskaper som også jobber innen media og sportsbransjen. Dette er også stedet der jeg møtte min kjæreste Håvard (sett inn bankende hjerte- og drømmende ansikt-emoji her). Jeg følte meg som hjemme her, samtidig som jeg var motivert og inspirert til å gjøre en god jobb hver dag!

På min siste dag som ansatt, husker jeg å ta en siste titt rundt i kontorlokalet som jeg delte med en herlig grafisk designerkollega fra kommunikasjonsbyrået der jeg pleide å jobbe. Min drøm er å komme tilbake hit en dag og ha mitt eget kontor, husker jeg at jeg tenkte. Når den dagen kommer, har jeg lykkes med å oppnå ett av mange mål i et nytt liv som gründer.

Den dagen kom ett år senere, på en mandag. Den mandagen var for to uker siden. Solen skinte for første gang på lenge. Jeg var så spent! Etter flere måneder med hjemmekontor, var jeg klar for å flytte inn i mitt drømmekontor og dermed oppnå et personlig mål. Jeg var så klar for nye impulser!

Mitt kontor ligger i tredje etasje, med utsikt over Tromøysundet og Tromøybrua. Det er den perfekte plassen for meg å jobbe mot å bygge opp Norges nye tennis nettside. Det er også her jeg studerer på nett hos Høyskolen Kristiania for å utdanne meg som personlig trener. Å oppnå internasjonal sertifisering som personlig trener er nok et mål jeg har, slik at jeg etterhvert kan innlemme denne kompetansen i tennis nettsiden.

Les mer: Jeg blir personlig trener

Christina-Mihaela-Carare-Rudy-Project-tennis-office-1 Christina-Mihaela-Carare-Rudy-Project-tennis-office-10 Christina-Mihaela-Carare-Rudy-Project-tennis-office-8

Utrolig fin utsikt fra kontoret mot Tromøysund og Tromøybrua.

Utrolig fin utsikt fra kontoret mot Tromøysund og Tromøybrua.

Nå har jeg vært på mitt nye kontor i to uker. Hver dag har jeg våknet opp så glad for å komme til kontoret, slå på min laptop, jobbe, maile, lese, mingle, lære, le, nyte og jobbe mot mine mål. Jeg elsker å være her!

Det er andre kontorer til leie i Arendal, til en svært rimelig pris for gründere og andre som starter opp bedrifter. De er meget sentralt plassert, med gode transportmuligheter, parkering og kafeer i nærheten. Men jeg visste hvem jeg ønsket å leie mitt drømmekontor fra, hvem jeg med andre ord ønsket å samarbeide med. Det var selskapet som eier bygningen hvor jeg har drømt om å komme tilbake til. Selskapet er Rudy Project, Norge.

Jeg kontaktet Rudy Project Norge i fjor for å teste en modell for sine solbriller som brukes av triatleter. Jeg var nysgjerrig på å finne ut om solbrillemodellen kunne brukes i tennissammenheng og til treningsbruk generelt. Modellen heter Noyz Pink Fluo med Multi Laser blå linse.

Les mer: Review av Rudy Project Noyz Pink Fluo med Multi Blå linse

Det var visse ting jeg gjorde før jeg nådde ut til Rudy Project Norge for å presentere mitt ønske om å leie en kontorplass i deres bygning.

Mange av punktene som jeg kommer til å beskrive, om ikke alle, gjør jeg konsekvent før jeg når ut til potensielle nye partnere eller selskaper, uavhengig av hva jeg ønsker å presentere for dem. Det handler om å gjøre leksene sine, og vite hva en vil og hva en har å bringe til bordet.

Christina-Mihaela-Carare-Rudy-Project-Arendal-kontor-entrepreneur-tip-how-to-get-your-dream-office-pinterest

For deg som er entreprenør, gjør du lurt i å ha følgende 5 tips i bakhodet når du jobber med å sikre deg drømmekontoret:

1. Vær kreativ.

Mens å jobbe hjemmefra kan ha sine mange fordeler er det viktig som entreprenør å sosialisere, skaffe nettverk, kontinuerlig lære, utsette deg for nye impulser og komme deg ut. Det kan være tilbud om kontorer for gründere å leie til en svært rimelig pris der du bor, inkubatorprogrammer eller muligheter for deg å dele et kontor i et åpent landskap. Du trenger ikke nødvendigvis lete etter “Kontorer til leie”-skilt,  men i stedet bruke nettverket ditt, få ordet ut om at du er på utkikk etter en plass å leie til en fornuftig pris, og komme i kontakt med andre gründermiljøer i ditt område.

2. Definer dine verdier og mål.

Jeg ønsker å ambassadør for en sporty, sunn, sosial, morsom livsstil som også utfordrer deg. Å ta opp en slik allsidig sport som tennis er, krysser av alle boksene. Som nevnt, visste jeg fra før om en potensiell partner som jeg ønsket å leie kontorlokaler fra, og som jeg kunne knytte disse samme verdiene til. Det var Rudy Project Norge. Jeg kunne også kjenne meg igjen i deres mål om innovasjon og å gi den beste servicen og veiledning til atleter, så vel som til  “helgeatleter” (#weekendwarriors). Mitt andre tips er med andre ord å finne og å forplikte deg til et partnerskap som inspirerer og bidrar i positiv retning til begge partenes virksomhet.

3. Kjenn dine styrker.

Hvem som helst kan starte en bedrift med masse penger, fortalte min far meg en gang. Nøkkelen er å starte med minimale finansielle investeringer, og litt etter litt perfeksjonere produktet i henhold til responsen fra markedet. Som nyetablert entreprenør, har du mest sannsynligvis svært begrensede økonomiske midler. Å holde utgiftene nede og å investere klokt vil være en avgjørende faktor for deg å lykkes i det lange løp. Mens kontorlokaler som inspirerer deg og motiverer deg til å gjøre ditt beste arbeid er en klok investering, bør du vurdere verdien det har versus kostnaden. Kontoret trenger ikke å være dyrt eller stort for at det skal være være presentabelt og inspirerende. Hvis du ikke kan rettferdiggjøre ovenfor deg selv å investere penger i et kontorlokale, kanskje er det andre verdier som du kan gi tilby utleieren? Er det et eller flere kompetanseområder som potensielt kan være av interesse for et selskap eller utleier? Er du en dyktig IT-person, har du markedsføring kunnskap eller en følgerskare online? Dette er ressurser som potensielt kan være interessante for utleiere å knytte til seg.

4. Gjør research.

Finn en (positiv) felles plattform som du kan bruke til å starte en dialog med dem som du ønsker å leie fra. Det viser at du har innsikt i deres virksomhet eller bakgrunn, samt at du har tatt deg tid til å lære om selskapet/utleieren. Har det vært positive nyheter om dem i det siste? En positiv omsetning? Deler du deres mål og verdier? Har du et egenskap eller ferdighet som kan potensielt være interessant som grunnlag for samarbeid?

I mitt tilfelle hadde jeg fulgt Rudy Project Norge på Facebook, og hadde lest om en av deres ambassadører, Viviana, som gjorde det rått i triathlon sammenheng. Det er god PR for Rudy Project Norge. Selskapet hadde også nylig blitt en offisiell sponsor for den populære TV-serien 71 grader nord. Jeg innledet dialogen med å gratulere dem med de positive nyhetene. Jeg var oppriktig glad på deres vegne, men jeg var også oppriktig glad for å være i kontakt med selskapet igjen.

5. Lever som avtalt.

Du har lykkes i å få en god avtale på leie av et kontor. Du har nådd ett av dine mål. Du flytter inn på kontoret og fortsetter å jobbe mot dine drømmer. Nå må du møte opp på kontoret, hver dag hvis det er mulig, og bidra positivt til miljøet på kontoret. Betal husleien i tide, eller hvis dere har blitt enige om utveksling av tjenester som en del av betalingen, lever som avtalt på det planlagte tidspunktet og dato. Ikke skuff.

Uavhengig av sluttresultat, gi forsøket å få ditt drømmekontor ditt beste. Gjør hjemmeleksen din, tenk gjennom ting. Hvis du ikke lykkes første gang, prøv igjen med en annen tilnærming. Smart jobbing, hard jobbing, å være ekte og å være deg selv er en stor del av å være en entreprenør. Ikke gi opp. Hvis jeg kan gjøre det, så kan du.

Spørsmål: Hvor jobber du fra i dag?

[button content=”Read this post in English” color=”orange” text=”white” url=”http://www.christinamihaela.com/en/2016/02/5-tips-when-starting-up-as-entrepreneur-to-get-your-dream-office/” openin=”_blank”] [button content=”Read the blog in English” color=”orange” text=”white” url=”http://www.christinamihaela.com/en/” openin=”_blank”]
Follow: