Små Grep, Stor Forskjell

Mitt forhold til mat

Kort sagt, er mitt eget forhold til mat i dag ganske balansert, vil jeg si. Jeg spiser mye, men forholdsvis sunt og variert. I hverdagen spiser jeg gjerne pannekaker til frokost og tar en sjokoladebit eller tre i løpet av dagen. Jeg liker å tro at jeg balanserer dette ut ved å spise grove kornprodukter som brød og havregryn, samt at jeg har et stort inntak av magre meieriprodukter som mager cottage cheese og vanilje kesam toppet med frukt og frø daglig. Jeg elsker mat og jeg koser meg med mat. Jeg nekter meg selv aldri å spise noe som jeg har lyst på, og i så måte, mener jeg selv at jeg spiser alt, men “med måte”.

Når det er sagt, vet jeg også at jeg har en del å hente når det kommer til kosthold. Jeg burde spise mer grønnsaker, mer fisk og jeg burde definitivt drikke mer vann. Dette, rett og slett for at kroppen min skal ha det enda bedre. Heldigvis liker jeg både grønnsaker, fisk og vann, så det handler om å gjøre noen små valg i hverdagen, som med tiden vil gjøre en stor forskjell. Det handler om at jeg må bli flinkere til å planlegge et par fiskemiddager i uken, med fargerike grønnsaker til, og drikke vann også utenom når jeg trener – for eksempel ved å faktisk fylle vannflasken som jeg har stående på kontorpulten, med vann, og drikke det.

Man kommer langt med å være bevisst

Som et første steg til et bedre, mer næringsrikt og variert kosthold, mener jeg at man kommer langt ved å først og fremst være bevisst på hvilke grep man kan gjøre. Som jeg nevner over, er jeg klar over hva som allerede er bra med mitt kosthold, og hva som kan forbedres. Dette sier jeg med utgangspunkt i Helsedirektoratets kostråd. Helsedirektoratets kostholdsråd er 13 konkrete råd om kosthold, og fysisk aktivitet, som skal gjøre det enklere for oss å ta sunne og næringsrike valg når vi først er i butikken, står foran kjøleskapet, eller når dørstokkmila er høy. Ved å følge rådene, minsker vi risikoen for blant annet hjerte- og karsykdommer, type 2-diabetes, høyt blodtrykk, flere former for kreft og beinskjørhet. Det er vår helse og trivsel, det handler om. 

 

I morgen holder jeg mitt første kostholdsforedrag

Onsdag 31. mars holder jeg mitt første kostholdsforedrag etter at jeg begynte som personlig trener ved NR1 Fitness Arendal. Foredraget er for medlemmene av senteret, og så vidt jeg vet, er plassene fullbooket. Til tross for en liten redsel om å stå foran et fullsatt rom og forelese, kunne jeg rett og slett ikke si nei da jeg ble spurt om å holde dette. Jeg brenner jo for en balansert livsstil, hvor man finner glede i både trening og variert mat.

Jeg kommer til å ta for meg Helsedirektoratets anbefalinger om aktivitet og kosthold, fortelle om fiber, fett, karbohydrater og proteiner, samt hvordan planlegge og få tid til et sunnere kosthold i en travel hverdag.

Goodiebag og gratis PT

Selve foredraget varer i en time, fra 19.30 – 20.30. Mitt fremste ønske som foredragsholder denne dagen, er å gjøre temaet “kosthold” folkelig og lett å forstå hvordan små valg i hverdagen når det kommer til kosthold og trening, hjelper oss til et friskere liv. Derfor vil jeg sette av tid til spørsmål fra de påmeldte etter foredraget, og gi bort en gratis PT-time med meg, hvor målet er å gi vinneren ny treningsinspirasjon som han/hun kan kombinere med veiledningen fra kostholdsforedraget.

Jeg er spent på morgendagen! Forhåpentligvis lykkes jeg med å inspirere om enn én deltaker i kostholdsvalget.

Beste hilsener, Christina Mihaela

Nyttige lenker:

Helsedirektoratets Kostråd

Små Grep for et Sunnere Kosthold

 

Follow:

Legg igjen en kommentar: