Treningøkt med “landmine”!

I dag gjør jeg noe jeg sjeldent gjør, nemlig å vise denne videoen av en (gøy) treningsøkt som jeg filmet faktisk i desember i fjor. Nå tenkte jeg at det kanskje var på tide å få den ut, men hverken filming-skills eller klippe-skills er noe jeg kan påberope meg, så kvier meg litt for å dele dette her. Men kanskje er det litt treningsinspirasjon for deg som leser dette – dét er det verdt å gå ut av komfortsonen for!

Dette var gangen da jeg lekte meg med “landminen” på trening. Landminen er i utgangspunktet en 15kg eller 20kg stang som du plasserer enden av enten inn i en vektskive på gulvet (vektskive mot vegg) eller inni i et eget feste for stangen (slik som jeg har brukt her).

I denne økten trener du styrkeutholdenhet, som vil si at du bedrer musklenes evne til å jobbe lengre ved moderat motstand. Legger til at grepet også fikk trent seg underveis i økten!

Sett på en vektskive som du beholder på stangen gjennom alle øvelsene, eller varier vektskivene mellom øvelsene (hold deg da til 1-3 vekstskiver/belastninger, så du ikke bruker for lang tid mellom øvelsene), eller bare bruk vekten av stangen som motstand.

Utfør 3-4 runder, 12 repetisjoner av hver øvelse (her viser jeg 5-ish repetisjoner). Utfør alle øvelsene i en runde, før du tar 2-3 minutter pause og begynner på neste runde:

A1: Dyp knebøy med push press
A2: Markløft
A3: Enarms press
A4: Ettbens rumensk markløft
A5: Enarms roing
A6: Liggende enarms brystpress
A7: (20-)40 splitt-hopp med/uten rotasjon

Test gjerne og fortell meg du syns!

Sporty hilsen, Christina Mihaela

 

Follow:
Jeg viser her ingen oppvarming før denne treningsøkten. Husk alltid å varme godt opp og å ha god form når du utfører øvelsene. Er du usikker på hvordan noen av øvelsene bør gjøres, spør en treningsveileder eller personlig trener der du trener.

Legg igjen en kommentar: