Mediaomtale: Nyutdannet PT Sikret Tre Jobbtilbud På En Uke

  

 

Jeg ble nylig kontaktet av Høyskolen Kristiania, hvor jeg tidligere har studert både journalistikk og senest i år, deres årsstudium i personlig trening. De ønsket å følge opp om hvordan det har gått med meg som personlig trener etter at jeg var ferdig med PT-utdannelsen i januar i år.

Bakgrunnsstoff:

Jeg ville illustrere denne oppdateringen med bilder fra en av flere helgesamlinger vi hadde underveis i PT-studiene. Denne dagen skulle vi lære om spenst og hurtighet fra en med doktorgrad om hurtighet og en av Norges fremste eksperter på området, nemlig Thomas Haugen på toppidrettssenteret til Olympiatoppen! Vi skulle i tillegg ha en workshop med oppvarming og øvelser for å øke spenst og hurtighet.

En dag jeg sent vil glemme. Det er opplevelser, erfaringer og kunnskap fra dager som denne, at min lidenskap for trening og å formidle dette til andre, vokser.

 

Scroll nedover for utdrag fra intervjuet med Høyskolen Kristiania og link for å lese hele artikkelen.

Utdrag fra artikkelen: 

– Det er ikke én eneste del av utdannelsen jeg ikke har fått bruk for i jobben som PT, sier Christina Mihaela Carare.

Ønsket om å bli personlig trener meldte seg etter at Christina Mihaela Carare begynte med tennis og styrketrening for rundt fire år siden. Hun kjente da et sterkt behov for å spre treningsgleden hun opplevde videre. Hun var ferdig med utdanningen innen personlig trening hos Høyskolen Kristiania i 2017. Allerede første uken som nyutdannet fikk hun tre jobbtilbud, og takket ja til en stilling som personlig trener hos NR1 Fitness i Arendal.

Å se hver enkelt kunde

Det beste med jobben er, ifølge Carare, å hjelpe andre mennesker til å finne mestring gjennom trening.

– Du må kunne legge til side hva du selv foretrekker av trenings- og kostholdsregimer, og finne den beste løsningen for hver enkelt kunde. Jeg tror ikke på «one size fits all»-løsninger, fordi ingen er like, sier Carare.

Som PT må du kunne faget, ha evne til å bygge relasjoner og ha en genuin interesse i å hjelpe mennesker.

– Folk har både ulik motivasjon og mål for treningen. Å se mestringsfølelsen når de oppnår resultater og vite at man har bidratt til dette, er svært givende, forteller Christina Mihaela Carare.

Med kompetanse og erfaring i sekken blir hun bare bedre og bedre til å se hvilke løsninger som passer best for hver enkelt kunde. Carare spesialiserer seg på styrketrening med fokus på tekniske utførelser, men forteller at hun også stadig får mer bruk for kunnskap om ernæring og kosthold som hun lærte om på studiet.

– Utdanningen min innen coaching får jeg bruk for i hver eneste PT-time.

 

Lidenskapelig kompetent

(…) Å kunne tilby solid tyngde innen faget er også årsaken til at Høyskolen Kristiania i 2015 valgte å gå mot strømmen og gjøre utdannelsen mer omfattende enn normen på 30 studiepoeng.

I 2016 rapporterte tjenesteleverandøren VIRKE om behov for økt kompetanse hos personlige trenere. Som følge av dette har SATS/Elixia valgt at de fra 2019 kun ansetter PT-er med utdannelse tilsvarende minst en årsenhet. Høyskolen Kristianias fokus på kvalitet i utdanningen er dermed i tråd med bransjens behov.

– Tilbakemeldinger fra næringen har blant annet pekt på at manglende ferdigheter om relasjonsbygging er hovedårsaken til at man mister kunder. Derfor er hele 10 studiepoeng dedikert til dette temaet, forteller John Magne Kalvhovde, førstelektor ved institutt for helse ved Høyskolen Kristiania.
– Jeg mener det ikke er mulig å utvikle kompetente personlige trenere på så kort tid som standarden har vært tidligere, sier han.

Grunnen til at Carare valgte Høyskolen Kristiania, var nettopp at skolen hadde det mest omfattende studietilbudet innen personlig trening.

– Jeg tror ikke jeg hadde vært like trygg i rollen som PT, ei heller vært den PT-en jeg er i dag, uten å ha gjennomført et studium med slik faglig tyngde. Det var en svært omfattende utdanning. Det har jeg igjen for nå – i hverdagen som personlig trener.

 

 

KLIKK PÅ BILDET UNDER FOR Å LESE HELE ARTIKKELEN: 

ELLER KLIKK HER FOR Å LESE HELE ARTIKKELEN: https://nettstudier.kristiania.no/nyutdannet-pt-sikret-tre-jobbtilbud

Follow:

Legg igjen en kommentar: