NRK Folkeopplysningen: Treningsutstyr

Episodebeskrivelse: Markedet for treningsutstyr er enormt. Men kan man selge hva som helst under løfte om at det vil gi en sterkere og slankere kropp? Klikk på bildet for å se episoden

I juni ble jeg som personlig trener kontaktet av produksjonsselskapet bak NRK-programmet Folkeopplysningen. De lurte på om jeg var interessert i å teste og vurdere noen treningsprodukter, samt svare på treningsrelaterte spørsmål. Mer enn dette fikk jeg ikke vite for at ikke jeg skulle gjøre meg opp noen tanker eller meninger på forhånd. Jeg likte umiddelbart hvor profesjonell tilnærmingen til produksjonsselskapet i forhold til episoden og testene var, og ikke minst er trening et tema som jeg brenner for. Så jeg takket ja, og reiste til Oslo, helt uvitende om hva jeg kom til å bli spurt om. 

Som trener er jeg opptatt av å vise til forskning, studier som backer opp det jeg forteller eller råder mine PT-kunder om – fremfor å svare uten å begrunne dette – og tar den tiden jeg trenger for å gi det jeg føler er et tilfredsstillende svar som gjerne belyser ulike aspekter ved spørsmålet. Dette gjelder også når jeg får henvendelser fra media om å svare på treningsrelaterte spørsmål. Da går jeg tilbake til pensumsbøkene og blar gjennom resultater fra relevante studier. Settingen med NRK-intervjuet og testingen var derfor helt nytt for meg, og for første gang “live” på riksdekkende TV, litt ut av komfortsonen, men veldig stas å bli spurt og bli inkludert som personlig trener fra Arendal – at ikke det bare var treningsprofiler fra Oslo og omegn. Jeg var klar for utfordringen.

Episodebeskrivelse: Markedet for treningsutstyr er enormt. Men kan man selge hva som helst under løfte om at det vil gi en sterkere og slankere kropp? Klikk på bildet for å se episoden. 

Selve intervjuet og testen tok vel over en halvtime å gjøre, hvor jeg ble spurt om proteinpulver, kompresjonstøy, skotøy for løping og å teste produktet som dere ser i videoen. Alt var profesjonelt gjort og programleder / intervjuer Adreas Wahl var flink til å stille meg kritiske spørsmål. I videoen ble ca. ett sekund av dette intervjuet brukt, men jeg synes selvfølgelig uansett at det er stas at det i det hele tatt er med, da det var mye av det som ble filmet den dagen som ikke var brukt i sendingen i det hele tatt.

Jeg synes personlig at episoden belyser godt flere sider av temaene som det tas opp: proteinpulver, kompresjonstøy og hva som potensielt kan ligge bakom forskningsresultater. Se den gjerne og gjør opp din en egen mening!

Follow:

Legg igjen en kommentar: